O ZI CU DE TOATE ÎN JURUL BUCUREȘTIULUI

6 MAI 2023 (sâmbătă)

 

Chiar dacă ocupă cea mai mică suprafață la nivel național, județul Ilfov adăpostește numeroase atracții turistice valoroase, naturale și antropice, ce-și așteaptă vizitatorii, la tot pasul. Unele dintre acestea vor face obiectul excursiei noastre, într-o autentică zi de primăvară, de la vizita renumitului Palat Snagov, la plimbarea cu catamaranul pe Lacul Snagov-o valoroasă rezervație naturală, de la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, deschis într-un vechi sat de olari, ocazie cu care vom vizita și un meșter olar, la Mănăstirea Țigănești, cu o istorie ce se pierde în negura timpului și interesanta Mănăstire a Părinților Carmelitani Desculți. Cu această ocazie, vom fi purtați într-o lume a naturii renăscută la viață, printre ronduri de flori, amenajări moderne ale spațiilor verzi, pe malul lacurilor dar și pe lac, în locuri umbroase și liniștite. Se vor adăuga pagini de istorie care ne vor îmbogăți bagajul de cunoștințe.

Plecarea se face la ora 8.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.45.

Sosirea în București se va face la orele 17.30-18.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: București-Snagov (Palatul Snagov, plimbare cu catamaranul pe Lacul Snagov)-Piscu (Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, vizită meșter olar)-Ciolpani (Mănăstirea Țigănești)-Ciofliceni (Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți)-București (aprox. 100 km). 

Tarif: 100 lei/persoană

 • PALATUL SNAGOV, situat pe malul lacului Snagov, a fost construit în perioada 1930-1932 pentru Prințul Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al II-lea și extins în anii ’80 de familia Ceaușescu. Este o construcție în stil brâncovenesc, mobilată în stil baroc, cu lucruri încărcate ornamental. Toate dotările sunt originale și păstrate în condiții optime.
 • PLIMBARE CU CATAMARANUL PE LACUL SNAGOV. După vizita Palatului Snagov, vom fi preluați de catamaran și ne vom plimba pe Lacul Snagov timp de o oră, admirând atât construcțiile de pe mal cât și biodiversitatea specifică unei zone naturale protejate. LACUL SNAGOV, cu o lungime de 16 km și cu o adâncime maximă de 9 metri, este cel mai adânc lac din Câmpia Română, are o formă alungită și formează multe golfuri, având și caracteristici de deltă. Este o zonă bogată din punct de vedere floristic și faunistic, conținând 4200 de specii de specii de floră și faună, dintre care 120 sunt specii protejate. Și fauna piscicolă este una bine reprezentată, făcând obiectul pescuitului sportiv.  Peisajul deosebit este întregit de malurile împădurite și de vegetația lacustră cu nuferi albi, galbeni și sălcii. 
 • MUZEUL-ATELIER ȘCOALA DE LA PISCU este un spațiu cultural deschis într-un vechi sat de olari. Adăpostește o colecție valoroasă de ceramică țărănească și oferă ateliere deschise (olărit, pictură, linogravură) și o zonă multimedia extrem de interesantă. Cătunul Piscu, în prima parte a secolulul al XX-lea, a fost cel mai prolific centru de olărit din jurul Bucureștiului, unde ardeau 200 de cuptoare dedicate vaselor de lut, în prezent, mai există doar 3 olari, pe unul dintre aceștia îl vom vizita și noi, unde vom asista la un o demonstrație de olărit și vom putea achiziționa diverse obiecte din ceramică. 
 • MĂNĂSTIREA ȚIGĂNEȘTI este atestată documentar din anul 1780, menționată în actul de donație al lui Matei Țigănescu (al cărei nume îl poartă mănăstirea) și al verișoarei sale, Paraschiva Căplescu, care construiesc o bisericuță într-un cadru mirific de ape și păduri. Actuala biserică a fost construită în anul 1812, cu hramul Adormirea Maicii Domnului și are o pictură în stil neo-bizantin. Este o mănăstire de maici, particularitatea fiind viața de sine, trăind într-o atmosferă de sat religios, liniștit și tihnit. 
 • MĂNĂSTIREA PĂRINȚILOR CARMELITANI DESCULȚI este un lăcaș de cult al călugărilor din Ordinul Carmelitanilor Desculți, un ordin călugăresc catolic, cunoscut prin austeritatea sa. Este o construcție inspirată din arhitectura tradițională românească, modernizată, adaptată nevoilor actuale. Cuprinde turnul, mănăstirea, casa de oaspeți, biserica și cele două curți, întreg ansamblul fiind o adevărată grădină (carmel).  

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Palatul Snagov, plimbare cu catamaranul pe Lacul Snagov, Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, vizită meșter olar, Mănăstirea Țigănești, Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Palatul Snagov:  55 lei/adult, 45 lei/pensionar, copil;
 • Tarif plimbare cu catamaranul pe Lacul Snagov, o oră: 40 lei/persoană/catamaran cu 20 de locuri, 30 lei/persoană/catamaran cu 40 de locuri;
 • Taxă vizitare Muzeul-Atelier Școala de la Piscu: 20 lei/adult, 10 lei/copii, studenți, atelier de olărit-15 lei/persoană, atelier de pictură-20 lei/persoană, linogravură-20 lei/persoană;
 • Taxă vizitare Muzeul Mănăstirii Țigănești: 5 lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 29 APRILIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 29 APRILIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Snagov), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.