SIMFONIA LALELELOR PITEȘTI ȘI MAGIUNUL DE TOPOLOVENI
12 APRILIE 2025 (sâmbătă)

 

FESTIVALUL ”SIMFONIA LALELELOR”, unul cu tradiție pentru orașul PITEȘTI, simbolul și brandul acestuia, urmează a se desfășura în perioada 11-13 aprilie 2025, când orașul înflorește și radiază culoare, iar turiștii și localnicii participă la un spectacol de excepție, cu mii de lalele, momente artistice speciale, multe surprize, beneficiind de o experiență unică și memorabilă. Lalelele, prin coloritul și diversitatea speciilor, sunt unele dintre cele mai frumoase flori de primăvară și unele dintre cele mai populare din întreaga lume, ceea ce ne atrage ca un magnet, la început de aprilie, către cea mai importantă manifestare dendro-floricolă din România, Simfonia Lalelelor din Pitești. Aici ne vom bucura sufletul și mintea cu varietatea incredibilă de culori și nuanțe a lalelelor plantate, ceea ce le face unice și captivante, transformând zona vizitată de noi   într-un loc plin de energie și vitalitate. Excursia noastră relaxantă va fi completată de dimineață cu o vizită a MĂNĂSTIRII SAMURCĂȘEȘTI, unde liniștea, pacea și grădina plină de flori de primăvară ne vor îmbrățișa la fiecare pas! În plus, vom afla povestea PRIMEI FABRICI DE MAGIUN din țară, cea din TOPOLOVENI, primul produs românesc cu Indicație Geografică Protejată la nivel European, furnizor al Casei Regale a României!

Plecarea se face la ora 8.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.50.

Sosirea în București se va face la orele 18.00-18.30, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: Bucuresti-Ciorogârla (Mănăstirea Samurcășești)-Topoloveni (Sonimpex Serv Com-Fabrica de Magiun-povestea și magazin cu vânzare)-Pitești (Festivalul ”Simfonia Lalelelor”)-București (aprox. 300 km).

TARIF: 170 lei/persoană

  • MĂNĂSTIREA SAMURCĂȘEȘTI a fost finalizată în anul 1808, fiind zidită de către vornicul Constantin Samurcaș, pe moșia sa din satul Ciorogârla, o construcție în stil brâncovenesc și cu picturi ce-i aparțineau lui Gheorghe Tăttărescu. De-a lungul timpului a suferit numeroase distrugeri, transformări și resfințiri, astfel că, în prezent este o mănăstire renovată în totalitate, cu trei altare, spun unele surse, singura biserica ortodoxă de acest fel din țară, unde, au viețuit între 45-60 de călugărițe ce au împletit armonios cele două laturi ale vieții monahale, rugăciunea și munca, numită, deseori, ”mănăstirea hărniciei”. Istoria sa bogată este legată de Revoluția de la 1848, de Tudor Vladimirescu, de Sofia Heliade Rădulescu, având, totodată și un rol socio-cultural prin înființarea unei școli primare, prin înființarea unor ateliere unde lucrau călugărițele.
  • SONIMPEX SERV COM-FABRICA DE MAGIUN DIN TOPOLOVENI a fost înființată în anul 1914 și a fost prima fabrică de acest gen din țară, cunoscută sub denumirea de ”Cooperativa din Topoloveni” unde se producea magiun din prune și din alte fructe. După preluarea prin cumpărare în anul 2001 de către S.C. Sonimpex Serv Com, fabrica de magiun a fost repusă în funcțiune în condiții tehnologice adaptate standardelor internaționale, ceea ce a determinat un progres în ceea ce privește calitatea produselor și recunoașterea națională și internațională a acestei calități. Astfel, fabrica a obținut înregistrarea Magiunului de Topoloveni ca primul produs românesc cu Indicație Geografică Protejată la nivel European, în anul 2011 și calitatea de furnizor al Casei Regale a României. În prezent, fabrica produce 4 tipuri de magiun, 3 categorii de zacuscă, 23 sortimente de dulceață și 6 rețete speciale, fără zahăr adăugat, fără conservanți sau aditivi alimentari, utilizând doar fructe și legume proaspete, rețete 100% naturale. Vizita noastră va cuprinde halele de producție, povestea fabricii și a Magiunului de Topoloveni precum și a magazinului de desfacere a acestor produse.
  • FESTIVALUL ”SIMFONIA LALELELOR” DIN PITEȘTI organizat în perioada 11-13 aprilie 2025, în Parcul ”Lunca Argeșului” se află anul acesta la cea de a 48-a Ediție, prima ediție fiind desfășurată în anul 1978. Va fi o explozie de culoare, vom descoperi în fiecare colț al parcului soiuri diverse de lalele, o poveste diferită, vom participa la Târgul dendro-floricol și expoziții unde vom întâlni meșteri populari și comercianți din toată țara, vom putea achiziționa produse locale, din plante (miere, dulcețuri, siropuri, ceaiuri, tincturi, produse naturiste), de artizanat, suveniruri, produse manufacturate, personalizate, cu tematică florală, o gamă extrem de diversă de bulbi de lalele și de alte flori, plante ornamentale pentru grădina și casa noastră, pomi fructiferi, răsaduri de flori, la ghiveci, semințe de flori, accesorii decorative, mobilier pentru grădini, unelte și scule pentru grădinărit,  etc.. Vor fi și ateliere creative și workshopuri, sesiuni de design floral și activități educative pentru copii, spectacole artistice, concursuri de aranjamente florale și demonstrații surprinzătoare. De asemenea, va fi și o zonă destinată experiențelor culinare-food court.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program (concepție și organizare): Mănăstirea Samurcășești, Sonimpex Serv Com-Fabrica de Magiun din Topoloveni -povestea și magazin cu vânzare, Festivalul ”Simfonia Lalelelor” din Pitești;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un mesaj pe WhatsApp/SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, prezentul program fiind parte integrantă din Contractul cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice (https://nuibaihailadrum.ro/wp-content/uploads/contract-avocat-2024.pdf), puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie cu 10 zile înainte de data excursiei implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști din motive independente de agenția noastră de turism, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, cu acceptul acestora, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate;
  • Repartizarea locurilor în autocar se face începând cu cea de a doua banchetă, în ordinea înscrierilor și achitării excursiei;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Festivalul ”Simfonia Lalelelor” din Pitești), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.