TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN SIBIU-TĂRÂM FEERIC

9 DECEMBRIE 2023 (sâmbătă)

 

Crăciunul este acea perioadă a anului când toți devenim copii, când oferim și primim cadouri, când căutăm cadouri sub brad, când ascultăm colinde, când devenim mai buni, când ne gândim la copilărie și la bunici, la prietenii cu care mergeam la colidat, la meleagurile copilăriei, la zăpadă, la vin fiert cu scorțișoară, la turtă dulce și toate prăjiturile bunicilor, la mănuși, căciuli, fulare și ciorapi de lână făcute de bunica, când rememorăm olfactiv mirosurile din bucătăria bunicilor, când ne dădeam cu sania, când eram fericiți! De aceea, pentru a retrăi măcar o parte dintre aceste senzații și sentimente, vă invităm să mergem împreună la cel mai mare Târg de Crăciun organizat în România, la Sibiu, orașul capitală culturală a Europei! Aici vom vizita și Palatul Brukenthal, cel mai cunoscut și renumit muzeu din oraș, amplasat într-un loc unic! Călătoria noastră va cuprinde, în prima parte a zilei, și o vizită în apropiere, la Biserica fortificată din Cisnădie-un monument istoric valoros, unde vom asista și la un concert magic de orgă.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucuresti-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Cisnădie (Biserica fortificată, concert de orgă în biserică)-Sibiu (Muzeul Național Brukenthal, Târgul de Crăciun, timp liber)-Bucureşti (aprox. 600 km).

Tarif: 185 lei/persoană

  • BISERICA FORTIFICATĂ DIN CISNĂDIE este un monument istoric și de arhitectură din secolul al XVIII-lea. Inițial, aici a fost ridicată la începutul secolului al XIII-lea o bazilică ce avea trei nave. De-a lungul timpului, edificiul a fost prevăzut cu ziduri de incintă și turnuri defensive. Aici au fost amplasate primul turn cu ceas și primul paratrăsnet din Transilvania. În timpul vizitei noastre vom afla legende interesante, legate de ”Tezaurul de la Cisnădie”, de camera secretă etc.. De asemenea, vom asista la un concert de orgă, într-o atmosferă plăcută, care ne va încărca sufletul de emoție.
  • MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL, cu o istorie de 200 de ani, a fost primul muzeul public din Europa de Sud-Est, deschis în anul 1817, construit de Samuel Von Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei, în stilul Barocului Târziu, după modelul palatelor vieneze, pentru a servi drept reședință oficială a baronului și sediu al colecțiilor sale. Acesta găzduiește în prezent GALERIA DE ARTĂ EUROPEANĂ care se află la subsol (expoziții de concept și atmosferă-Ghisoteca, Gothic), parter (Cabinetul de Stampe, de Cartografie, Lapidariu transilvănean), primul (apartamente și ceremonii- Saloanele de recepție, Expoziția de covoare etc.) și al doilea etaj (Capodopere ale Colecției Brukenthal, Colecția de pictură europeană, Cabinetul de curiozități etc.). Se adaugă GALERIA DE ARTĂ ROMÂNEASCĂ ce reunește aproximativ 200 de tablouri din colecțiile de artă ale muzeului.
  • TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN SIBIU, aflat anul acesta la cea de a 16-a ediție, este un proiect cultural organizat în forma aceasta începând cu anul 2007, când orașul Sibiu a fost ales drept Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburg. De atunci și până în prezent, Târgul de Crăciun de la Sibiu, un eveniment cu vechi tradiții, a luat o amploare deosebită, participând, în fiecare an, peste 100 de comercianți ce oferă produse dintre cele mai variate, ciudate și interesante (decorațiuni de Crăciun, bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, diverse specialități gastronomice etc.), atmosfera creată atrăgând de-a lungul timpului un număr mare de turiști. Printre atracțiile târgului se numără și Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber, proiecțiile spectaculoase realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, toate acestea întreținând o ambianță feerică a evenimentului.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Biserica fortificată din Cisnădie, concert de orgă în biserică, Muzeul Național Brukenthal, Târgul de Crăciun din Sibiu;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare și concert de orgă-Biserica fortificată din Cisnădie: 25 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Muzeul Național Brukenthal (Galeriile de Artă Europeană și de Artă Românească): 50 lei/adult, 25 lei/pensionar, 12,5 lei/elev, student, 200 lei/taxă ghidaj.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei – contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 2 DECEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 2 DECEMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (orașul Sibiu), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.