TÂRGUL DE PAȘTE CRAIOVA

12 APRILIE 2025 (sâmbătă)

 

Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele frumoase și încărcate sărbători din calendarul creștin, tradițiile specifice fiind păstrate cu sfințenie și în prezent atât la sat cât și la oraș. După sărbătoarea Floriilor și Săptămâna Patimilor, ciclul celor patruzeci de zile de post se încheie cu Învierea Domnului sau Sărbătoarea Paștilor care comemorează Învierea lui Isus Hristos în cea de a treia zi după Răstiginirea Sa, din Vinerea mare. Este o sărbătoare a luminii, a bucuriei, a culorii, a învierii naturii, iar pentru a ne bucura de aceste trăiri, vom participa împreună la Târgul de Paște de la Craiova unde vom regăsi decoruri de poveste legate de Sărbătoarea Pascală, un eveniment premiat la nivel european, ca și Târgul de Crăciun. În drum spre Craiova ne vom opri la o bijuterie brâncovenească-Mănăstirea Mamu din Lungești, județul Vâlcea.

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.20.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-20.30, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: Bucuresti-Lungești (Mănăstirea Mamu)-Craiova (Târgul de Paște Craiova, Grădina Zoologică, ambele din Parcul Romanescu, timp liber)-București (aprox. 550 km).

TARIF: 195 lei/persoană

  • TÂRGUL DE PAȘTE DIN CRAIOVA-PARCUL ROMANESCU. Organizarea târgurilor premiate, de Paște sau de Crăciun, a devenit o tradiție pentru orașul Craiova. Ca și Târgul de Crăciun, și cel de Paște a fost recunoscut la nivel european, câștigând în ultimii ani, conform European Best Destination, titlul de ”Cel mai frumos Târg de Paște din Europa”. În anul 2025, tema Târgului de Paște va fi ”Carnavalul Primăverii” și va fi organizat pe aproape toată suprafața Parcului Romanescu, într-un decor de poveste. Ne vom bucura de veselie și culoare, decorațiuni și instalații unicat în România, sute de mii de lalele și căsuțe cu bunătăți, ateliere interactive, expoziții și spectacole. Băncile de pe lac vor fi transformate în gondole, vor fi foarte multe fructe pe acoperișul căsuțelor, măști de carnaval etc..
  • GRĂDINA ZOOLOGICĂ A PARCULUI ROMANESCU. Grădina zoologică din Craiova a fost inaugurată în anul 1906 și este una dintre cele mai vechi din țară. La început a fost doar un punct zoologic cu câteva animale din fauna locală unde se găseau câteva țarcuri cu animale, iar pe marginea aleii principale de lângă lac erau alte câteva cuști cu animale. De-a lungul timpului, grădina zoologică a fost populată și cu alte animale exotice pentru ca, în prezent, să întâlnim aici aproximativ 37 specii de animale. De asemenea, a fost reamenajată întreaga suprafață a Grădinii Zoologice, atât țarcurile exterioare cât și clădirile în care sunt cazate animalele.
  • MĂNĂSTIREA MAMU este o componentă a unui ansamblu istoric înscris în Lista Monumentelor Istorice care cuprinde patru obiective respectiv, Biserica ”Sfântul Nicolae” (1696-1699), Biserica bolniță de lemn ”Sfânta Treime” (1833), ruine chilii și zid de incintă (sfârșitul secolului al XVII-lea). Istoria mănăstirii se pierde în timp, undeva pe la începutul secolului al XVI-lea și se pare că ea se datorează familiei boierești a Buzeștilor. Însă, istoria lăcașului de cult este cunoscută pas cu pas din momentul în care domnitorul Constantin Brâncoveanu trece prin satul Lungești și vizitând vechea mănăstire ctitorită de mama sa, hotărăște refacerea ei din zid în al șaptelea an al domniei, cu pictura renumitului Pârvu Mutu, perioadă în care sunt construite și chiliile. În anul 1910 biserica trece printr-o restaurare substanțială în vederea refacerii vieții de obște. De-a lungul timpului suferă mai multe degradări dar beneficiază și de perioade înfloritoare, de restaurare pentru ca, în anul 2007, când trei tinere monahii vin de la Mănăstirea Clocociov la Mănăstirea Mamu și se străduiesc, precum înaintașele lor, să redea ctitoriei brâncovenești strălucirea de odinioară.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program (concepție și organizare): Târgul de Paște Craiova și Grădina Zoologică, ambele din Parcul Romanescu, Mănăstirea Mamu;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un mesaj pe WhatsApp/SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, prezentul program fiind parte integrantă din Contractul cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice (https://nuibaihailadrum.ro/wp-content/uploads/contract-avocat-2024.pdf), puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie cu 10 zile înainte de data excursiei implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști din motive independente de agenția noastră de turism, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, cu acceptul acestora, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate;
  • Repartizarea locurilor în autocar se face începând cu cea de a doua banchetă, în ordinea înscrierilor și achitării excursiei;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Craiova), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.