TÂRGURI DE CRĂCIUN ȘI ZIUA NAȚIONALĂ LA ALBA IULIA

29 NOIEMBRIE-1 DECEMBRIE 2024

 

Crăciunul este acea perioadă a anului când toți devenim copii, când oferim și primim cadouri, când căutăm cadouri sub brad, când ascultăm colinde, când devenim mai buni, când ne gândim la copilărie și la bunici, la prietenii cu care mergeam la colidat, la meleagurile copilăriei, la zăpadă, la vin fiert cu scorțișoară, la turtă dulce și toate prăjiturile bunicilor, la mănuși, căciuli, fulare și ciorapi din lână făcute de bunica, când rememorăm olfactiv mirosurile din bucătăria bunicilor, când ne dădeam cu sania, când eram fericiți! De aceea, pentru a retrăi măcar o parte dintre aceste senzații și sentimente, experiențe, vă invităm să participăm împreună la târgurile de Crăciun de la Timișoara, Sibiu și Alba Iulia. Totodată, fiind 1 Decembrie, vom participa la diverse activități ce urmează a se desfășura în Alba Iulia-capitala simbol a Marii Uniri a românilor, cu ocazia Zilei naționale a României și vom vizita două muzee deosebite, recent deschise  în oraș-Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia, dar, mai ales, Sala Unirii, unde s-a citit și semnat actul Unirii în 1918. De asemenea, în a doua zi a circuitului, ne vom bucura de Timișoara, un oraș șarmant și cosmopolit. Pe traseu vom vizita și Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal din Avrig, cu o istorie deosebită, amplasată într-un cadru de vis, la poalele Masivului Făgăraș.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Avrig (Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal)-Sibiu (Târgul de Crăciun, timp liber pentru prânz)-Timișoara (tur pietonal de oraș, ghidat: Castelul Huniade, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română, Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe, Bastionul Maria Theresia, Piața Unirii, Palatul Baroc, Domul Romano-Catolic, Catedrala Episcopală Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, Palatul Miksa Steiner (Casa de turtă dulce)), Piața Victoriei (Opera, Palatul Jakab Löffler, Casa cu flori), Târg de Crăciun)-Alba Iulia (activități de Ziua Națională a României, Târg de Crăciun, Palatul Principilor Transilvaniei-opțional, Muzeul Principia-opțional, Sala Unirii din cadrul Muzeului Național al Unirii, timp liber pentru prânz)-Bucureşti (aprox. 1200 km).

Tarif: 1155 lei/persoană (cazare în cameră dublă)

           1415 lei/persoană (cazare în cameră single)

Ziua I-29 noiembrie (vineri): Bucureşti-Pitești-Râmnicu Vâlcea- Avrig (Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal)-Sibiu (Târgul de Crăciun, timp liber pentru prânz)-Timișoara (aprox. 600 km)

  • Ora 6,00-plecare din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

– VIZITĂ REȘEDINȚA DE VARĂ A LUI SAMUEL VON BRUKENTHAL – reprezintă punctul culminant al activității de constructor a fostului guvernator al Transilvaniei. Parcul istoric are, în prezent, peste 200 de ani, se întinde pe o suprafață de 15,5 ha iar din anul 1990 este declarat monument istoric de interes național. Este singurul parc baroc de asemenea dimensiuni care s-a păstrat în România. Vom vizita cele două expoziţii,  cea a sticlăriei săsești şi cea a costumelor medievale, unde ne vom şi costuma în domniţe, prinţi şi prinţese, ne vom plimba pe domeniu și ne vom bucura de peisajele deosebite oferite de crestele înzăpezite ale Făgărașului.

– VIZITĂ TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN SIBIU ȘI TIMP LIBER PENTRU PRÂNZ. Anul acesta se află la cea de a 17-a ediție, este un proiect cultural organizat în forma aceasta începând cu anul 2007, când orașul Sibiu a fost ales drept Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburg. De atunci și până în prezent, Târgul de Crăciun de la Sibiu, un eveniment cu vechi tradiții, a luat o amploare deosebită, participând, în fiecare an, peste 100 de comercianți ce oferă produse dintre cele mai variate, ciudate și interesante (decorațiuni de Crăciun, bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, diverse specialități gastronomice etc.), atmosfera creată atrăgând de-a lungul timpului un număr mare de turiști. Printre atracțiile târgului se numără Roata panoramică, Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber, proiecțiile spectaculoase realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, toate acestea întreținând o ambianță feerică a evenimentului.  ORAŞUL SIBIU, important ansamblu de arhitectură medievală în contextul central-est european prezintă cele mai valoroase atracţii turistice antropice din judeţul Sibiu precum și tradiţii seculare şi patrimoniu cultural artistic deosebit.

– CAZARE Hotel Boavista**** în Timișoara (https://hotelboavista.ro/) sau similar.

– Timp liber pentru cină.

Ziua II-30 noiembrie (sâmbătă): TIMIȘOARA-TUR PIETONAL DE ORAȘ, GHIDAT: Castelul Huniade, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română, Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe, Bastionul Maria Theresia, Piața Unirii, Palatul Baroc, Domul Romano-Catolic, Catedrala Episcopală Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, Palatul Miksa Steiner (Casa de turtă dulce)), Piața Victoriei (Opera, Palatul Jakab Löffler, Casa cu flori), Târgul de Crăciun.

  • Mic dejun.
  • TUR PIETONAL, GHIDAT, AL TIMIȘOAREI.
  • TIMIȘOARA, numită și Mica Vienă, datorită clădirilor de patrimoniu în stil baroc și Seccesion, piețelor și parcurilor sale, dar și istoriei sale îndelungate, este un oraș cu o istorie bogată și îndelungată, atestat documentar încă din secolul al XIII-lea, nu întâmplător aleasă în anul 2023 Capitală Culturală Europeană, ne va încânta cu numeroasele sale clădiri cu arhitectură spectaculoasă, multe dintre ele renovate și transformate în adevărate bijuterii arhitecturale precum Casa de turtă dulce, Palatul Baroc, Domul Romano-Catolic etc., parte din programul nostru. Se adaugă piețe publice reamenajate, Piața Libertății, Piața Victoriei, Piața Unirii-cea mai cunoscută și spectaculoasă, pe care le vom descoperi la pas de-a lungul traseului nostru pietonal.
  • Vizită TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN TIMIȘOARA. Anul acesta va fi la a XVII-a ediție, un punct de atracție pentru locuitorii și oaspeții orașului, unde vor fi organizate concerte cu artiști de renume, ateliere, activități recreative și de divertisment pentru toate categoriile de vârstă, vor fi expuse delicatese culinare, produse tradiționale, de artizanat sau alimentare, toate contribuind la crearea unei atmosfere memorabile de sărbători în Timișoara.
  • Timp liber până seara pentru vizite muzee, lăcașe de cult, prânz, cină, plimbare, relaxare, suveniruri.

Ziua III-1 decembrie (duminică): Timișoara-Alba Iulia (activități de Ziua Națională a României, Târg de Crăciun, Palatul Principilor Transilvaniei-opțional, Muzeul Principia-opțional, Sala Unirii din cadrul Muzeului Național al Unirii, timp liber pentru prânz)-București (aprox. 600 km)

  • Mic dejun.
  • Vom participa la diverse MANIFESTĂRI ORGANIZATE ÎN ALBA IULIA-CAPITALA MARII UNIRI, CU PRILEJUL ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI (reconstituri istorice, ceremonii și defilare militară, festival de tradiții și obiceiuri, spectacol folcloric etc.), la 106 ani de la marele eveniment istoric.
  • TIMP LIBER PENTRU PRÂNZ.
  • VIZITĂ SALA UNIRII DIN CADRUL MUZEULUI NAȚIONAL AL UNIRII DIN ALBA IULIA. În fiecare zi de 1 Decembrie, această sală se vizitează în mod gratuit, fiind locul unde Marea Adunare Națională a hotărât Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918, cu o valoare simbolică deosebită. Momentul central al zilei de 1 Decembrie 1918 l-a reprezentat citirea Rezoluției Unirii în plenul Adunării, de către Vasile Goldiș, fiind adoptat în unanimitate de către cei prezenți, gravat, ulterior, pe peretele interior al Sălii. Întreaga Sală este dedicată momentului 1918 și prezintă însemne ale Unirii precum steaguri, medalii, aparatul de fotografiat cu care au fost realizate cele 5 poze ale Unirii, o galerie de 21 de busturi ale fruntașilor de la 1918 etc..
  • VIZITĂ PALATUL PRINCIPILOR TRANSILVANIEI în care sunt folosite mijloace interactive și senzoriale care poartă vizitatorul în diferitele lumi și epoci ale palatului, experimentând, prin intermediul tehnologiei și al artelor, viața la palat. A fost restaurat în perioada 2017-2023. Este un monument istoric clasa A, cu o istorie îndelungată, legată de evenimente și personalități marcante din istoria Transilvaniei și chiar a Europei. Existența palatului datează din secolele XII-XIII, însă, el și-a trăit gloria în vremea Principatului Transilvaniei, când, timp de peste 150 de ani, soarta regiunii a fost dirijată de la Alba Iulia. Printre locatarii săi de vază menționăm pe Isabella, ultima regină a Ungariei, Sigismund Bathory, Gabriel Bethlen, Mihai Viteazul etc.
  • VIZITĂ MUZEUL PRINCIPIA-este locul în care este valorificată turistic o parte din clădirea Principiei Castrului roman de la Apulum, unde și-a avut sediul comandamentul Legiunii a XIII-a Gemina, singura legiune care a staționat pe teritoriul Daciei pe toată perioada ocupației romane. În exterior sunt expuse piese de mare valoare precum statui și altare iar în interior se păstrează in situ urme importante ale Principiei, cu încăperi unde se ținea tezaurul, unde se făcea instruirea ofițerilor și soldaților Legiunii etc.. Aici regăsim pardoseala originală, echipamentul complex reconstituit, al unui soldat roman, o experiență intensă pentru turiști.
  • Alba Iulia (Cetatea Alba Carolina). Cetatea este impresionantă atât prin elementele decorative cât şi prin frumuseţea celor şase porţi ale fortificaţiei care sunt unice în toată arhitectura militară europeană. Dintre cele şase porţi s-au mai păstrat până în zilele noastre doar trei în forma iniţială, Poarta I, III şi IV, iar din poarta II se mai păstrează doar stâlpii laterali. Poarta a III-a este cea mai importantă şi mai impunătoare dintre porţile cetăţii care asigură intrarea în fortăreaţa propriu-zisă. Monumentală, poarta principală de intrare în fort reprezintă cel mai important ansamblu sculptural al cetăţii. Spre est, poarta este încoronată de statuia ecvestră a împăratului Carol al VI-lea în timpul căruia s-a construit cetatea. Se adaugă Obeliscul închinat memoriei conducătorilor răscoalei de la 1784-1785, Catedrala Reîntregirii cunoscută şi sub numele de Catedrala Încoronării (aici au fost încoronaţi suveranii României Mari la data de 15 octombrie 1922) şi constituie expresia artistică a unităţii naţionale realizată prin actul din 1918, Catedrala Romano-Catolică-cel mai valoros monument al arhitecturii medievale timpurii din Transilvania, îmbinând armonios elementele romanice cu cele gotice.
  • Vizită TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN ALBA IULIA va fi la prima ediție a pieței de Crăciun sub marca ”Tradition und Markt”, o franciză de piețe de Crăciun inspirată de tradițiile germane, atmosfera sa festivă, artizanatul autentic și preparatele culinare tradiționale. Extinsă în mai multe orașe europene, oferă o experiență de sărbătoare.  Vizitatorii vor putea experimenta atmosfera autentică a sărbătorilor de iarnă, bucurându-se de produse originale din Germania, precum vinurile de Crăciun recunoscute în toată Europa, ciocolata caldă și berea germană. În plus, târgul va oferi o varietate de produse artizanale, delicatese tradiționale, un patinoar, carusele magice, decoruri de poveste și multe surprize, toate menite să celebreze spiritul autentic al Crăciunului.
  • orele 22,00-22,30 ajuns în Bucuresti, în funcție de trafic.

Tariful include:

  • Transport cu autocar;
  • 2 nopți de cazare cu mic dejun inclus la Hotel Boavista**** din Timișoara (https://hotelboavista.ro/) sau similar.
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal  din Avrig, Târgul de Crăciun din Sibiu, Alba Iulia- activități de Ziua Națională a României, Târgul de Crăciun, Palatul Principilor Transilvaniei-opțional, Muzeul Principia-opțional, Sala Unirii din cadrul Muzeului Național al Unirii, Timișoara-tur pietonal, ghidat, Târgul de Crăciun;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Reședința de vară a lui Samuel von Brukenthal din Avrig: 30 lei/persoană;
  • Taxă ghid local pentru turul pietonal de oraș-Timișoara: 15 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia: 30 lei/adult, 20 lei/senior cu vârsta de peste 65 de ani, 10 lei/elev, student.

MODALITATEA DE PLATĂ:

  • În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un mesaj pe WhatsApp sau  SMS, pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
  • După ce primiți confirmarea rezervării și primirea contractului cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice (https://nuibaihailadrum.ro/wp-content/uploads/contract-avocat-2024.pdf), puteți efectua plata avansului de 600 de lei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
  • DATA LIMITĂ DE PLATĂ A AVANSULUI este 1 NOIEMBRIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
  • Renunțarea la excursie după data de 1 NOIEMBRIE 2024 implică pierderea avansului care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
  • PLATA INTEGRALĂ a excursiei trebuie efectuată până la data de 15 NOIEMBRIE 2024. Renunțarea la excursie după această dată implică pierderea sumelor achitate, care se pot restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
  • Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente etc., îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Repartizarea locurilor în autocar se face începând cu cea de a doua banchetă, în ordinea înscrierilor și achitării excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.