ZONA RACOȘ ȘI BISERICA FORTIFICATĂ BOD

11 MAI 2024 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună un traseu turistic accesibil tuturor, care ne va încărca cu energie, ”valabilă” cel puțin o săptămână, până la următoarea noastră excursie, până la următoarea noastră întâlnire! Este o excursie în care Zona Racoș este încărcată de obiective turistice atractive, atât naturale (Coloanele de Bazalt, Lacul de smarald, Vulcanul stins) cât și antropice (Castelul Sukosd-Bethlen), cu un remarcabil impact vizual. Se adaugă Biserica evanghelică fortificată Bod, monument istoric valoros.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.

Sosirea în București se va face la orele 21.00-21.30, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Bod (Biserica evanghelică fortificată)-Racoş (Castelul Sukosd-Bethlen, Coloanele de bazalt, Lacul de smarald, Vulcanul stins, prânz cu produse locale) -București (aprox. 550 km).

Tarif: 180 lei/persoană

 • ZONA TURISTICĂ RACOȘ (cu peisaje spectaculoase) ce cuprinde COMPLEXUL GEOLOGIC RACOȘ-arie geologică de importanță națională din anul 2006, COLOANELE DE BAZALT, declarate monument al naturii din anul 1960 și mărturia activităților vulcanice din zonă, Cariera de bazalt Brazi în care după închiderea exploatării miniere a început să se formeze Lacul Brazi (LACUL DE SMARALD) de o frumusețe rară, VULCANUL STINS DE LA RACOȘ, cu un impact vizual deosebit, asemănător peisajului de pe Marte. Din punct de  vedere antropic, aici se află CASTELUL SUKOSD-BETHLEN ridicat în anul 1624 de Sükösd György, în stil renascentist, sub forma unei fortărețe, cu bastioane la colțuri. De-a lungul timpului, a avut mai multe destinații și proprietari, o istorie bogată și interesantă pe care o vom afla de la ghizii noștri locali. Este într-o stare de conservare acceptabilă, ceea ce ne permite o vizită care să ne îmbogățească nivelul de cunoaștere și să ne creeze amintiri prin intermediul frumoaselor fotografii pe care le vom face.
 • BISERICA EVANGHELICĂ FORTIFICATĂ BOD este un monument istoric de pe teritoriul satului Bod din apropierea Brașovului, construită inițial, în secolul al XIII-lea, sub forma unei bazilici romanice, reconstruită în perioada 1804-1806. Tavanul bisericii este decorat cu stucaturi, regăsim balcoane pe laturi, un altar pictat și o orgă valoroasă.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Zona Racoș-Coloanele de bazalt, Lacul de smarald, Vulcanul stins, Castelul Sukosd-Bethlen, Biserica evanghelică fortificată Bod;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Castelul Sukosd-Bethlen, Lacul de Smarald, Coloanele de bazalt, Vulcanul stins-20 lei/adult, 15 lei/copil, la un grup de până la 20 de persoane, 15 lei/adult, 10 lei/copil, la un grup de peste 20 de persoane;
 • Prânz la Racoș cu produse locale (3 feluri de mâncare)-40 de lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 4 MAI 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 4 MAI 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Racoș), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.