FEERIA LALELELOR ÎN CONTEXT ISTORIC

1 MAI 2024 (MIERCURI)

 

În această excursie ne propunem să sărbătorim 1 mai-Ziua Internațională a Muncii, prin relaxare totală, începând cu cel mai mare lan de lalele din România amenajat în județul Dâmbovița, continuând în atmosfera satului de altădată, în miros de flori de cireș, la umbra copacilor înfloriți, în grădina plină de flori, în cadrul Muzeului Golești, atât de ofertant pentru petrecerea plăcută a timpului liber, prin intermediul numeroaselor activități ce pot fi desfășurate aici. Astfel, vom vizita Biserica ”Sfânta Treime”, Conacul Goleștilor, Foișorul, parcul, Școala Dinicu Golescu, zona de acareturi, expozițiile temporare, Muzeul Etnografic în Aer Liber, unde primăvara va ”colora” peisajul creând un cadru feeric de care ne vom bucura la fiecare pas, în curțile caselor expuse și în interiorul acestora, pe străduțele satului, unde biserica, hanul, școala, primăria și restul amenajărilor alcătuiesc un univers arhaic, prilej pentru noi de întoarcere la rădăcini. Ca element de noutate, în perioada martie-mai, Muzeul Golești va găzdui o expoziție ”Regina Maria la Bran”. De asemenea, Domeniul Golești cuprinde și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii, cu numeroase unelte, instrumente și obiecte legate de aceste îndeletniciri tradiționale, precum și diverse locuri de joacă pentru copii. În prima parte a zilei vom acorda atenție și familiei Brătianu, care a avut o contribuție majoră la dezvoltarea României moderne, vizitând Muzeul Național Brătianu și Schitul Florica, loc de înhumare pentru membrii familiei Brătianu și vom achiziționa produse și remedii mănăstirești (gemuri, murături, zacuști, prăjituri, siropuri, miere, ceaiuri etc.), atât de gustoase, preparate manual de călugărițele de aici, pe care, ulterior, le vom servi la iarbă verde pe Domeniul Golești, ca la o adevărată serbare câmpenească.

Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.50.

Sosirea în București se va face la orele 19.30-20.00, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: Bucuresti-Pătroaia Deal (Blooms Experience-Feeria lalelelor-cel mai mare câmp de lalele din România)-Ștefănești (Muzeul Național Brătianu, Schitul Florica-magazin produse mănăstirești)-Golești (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul familiei Golescu-Muzeul etnografic în aer liber-Biserica ”Sfânta Treime” Golești, Expoziția ”Regina Maria la Bran”)-Bucureşti (aprox. 250 km).

Tarif: 160 lei/persoană

 • BLOOMS EXPERIENCE-FEERIA LALELELOR este un eveniment ce se desfășoară în perioada 6 aprilie-12 mai, fiind găzduit de cel mai mare câmp de lalele din România, o explozie de culoare și frumusețe naturală, o simfonie unică a culorilor, formelor și parfumurilor. Au fost plantate circa 1,5 milioane de bulbi de lalele din 600 de varietăți de lalele, pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați. Pe lângă zona expozițională există și o zonă dedicată iubitorilor de flori care-și pot culege florile preferate și-și pot crea propriul buchet. Experiența este completată și de prezența unui țarc cu animăluțe simpatice.
 • MUZEUL NAȚIONAL BRĂTIANU DE LA FLORICA. A aparținut ani la rândul familiei Brătienilor, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase domenii boierești păstrat în condiții optime până în zilele noastre. De-a lungul vizitei noastre ghidate vom afla o serie de informații interesante despre cea mai importantă familie de politicieni români, despre legendele care circulă în legătură cu unele încăperi și unele personaje. Vom vizita încăperi, birouri, saloane, biblioteca unicat datorită decorațiunilor interioare, terasa etc.. La sfârșit, ne vom plimba prin parcul înverzit al domeniului și vom urca spre capela Brătienilor (SCHITUL FLORICA) unde sunt înhumați mulți dintre membrii familiei Brătianu, măicuțele întâmpinându-ne ca de fiecare dată, și în magazinul organizat aici, cu prăjituri gustoase și povești pe măsură. Acest schit este declarat monument istoric și datează din anul 1912. Vom putea achiziționa produse și remedii mănăstirești (gemuri, murături, zacuști, prăjituri, siropuri, miere, ceaiuri etc.), preparate de călugărițele de aici.
 • MUZEUL ”GOLEȘTI” este o comoară arhitecturală și etnografică a județului Argeș ce se întinde pe o suprafață de 14 ha. A fost înființat în anul 1939 prin Decret regal semnat de Carol al II-lea, muzeul cuprinzând o multitudine de clădiri de patrimoniu respectiv, Conacul Goleștilor (1640; aici se află și camera care l-a găzduit la sosirea în România pe viitorul rege Carol I; aici s-a pus la cale Revoluția de la 1848), Școala Slobodă Obștească, Foișorul de pază (aici a fost arestat Tudor Vladimirescu înainte de a fi ucis), Bolnița, Baia turcească, dependințele, Secția de Etnografie și  Artă Populară din județul Argeș, Secția de Istorie a Goleștilor. Secția în aer liber, numită și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești este concepută ca un sat românesc de secol XIX ce cuprinde primărie, biserică, școală, han, 32 de gospodării amplasate geografic corespunzător regiunii de proveniență și valorifică tradițiile și obiceiurile legate de practicarea viticulturii și pomiculturii, cu gospodării, anexe și instalații tehnice țărănești, fiind primul muzeul din țară dedicat acestor ocupații. În jurul gospodăriilor sunt plantații de pomi fructiferi și viță de vie, se organizează diverse manifestări științifice, etnografice, ateliere de lucru, dedicate copiilor, tiroliană, echitație, plimbări cu trăsura etc.. Este un domeniu vast care la fiecare pas oferă ceva de privit, de învățat, încât, în timpul vizitei noastre nu vom ști unde să ne oprim mai întâi, ce să fotografiem mai repede, astfel încât să nu pierdem ceva, natura, florile, copacii înfloriți, micul lac, invitându-ne la relaxare. În perioada 19 martie 2024-31 mai 2024, la Muzeul Golești va fi prezentă o EXPOZIȚIE-”REGINA MARIA LA BRAN”, unde vor fi expuse obiecte originale din colecțiile reginei: obiecte de cult, accesorii de îmbrăcăminte (paftale, centură din Șcheii Brașovului), ceramică românească și englezească,  obiecte decorative de metal, serviciu de ceai, mobilier ș.a. De asemenea, 21 de panouri cu fotografii ale reginei, în diferite ipostaze, completează imaginea de ansamblu a expoziției.
 • BISERICA SFÂNTA TREIME GOLEȘTI, o adevărată bijuterie arhitectonică, a fost construită în anul 1646 și îmbină mai multe elemente arhitecturale precum cele muntenești, moldovenești, armenești și turcești, aici fiind înmormântați, ulterior, membrii familiei Golescu.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Blooms Experience-Feeria lalelelor, Muzeul Național Brătianu, Schitul Florica, Magazin produse mănăstirești, Muzeul Golești (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul familiei Golescu-Muzeul etnografic în aer liber, Expoziția ”Regina Maria la Bran”, Biserica Sfânta Treime Golești);
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Blooms Experience-Feeria lalelelor-câmp de lalele: 30 lei/persoană, copiii sub 8 ani au intrare gratuită;
 • Taxă vizitare Muzeul Național Brătianu: 20 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev, student, taxă ghidaj în limba română: 30 lei/grup;
 • Taxă vizitare Muzeul Golești: 15 lei/adult, 7 lei/pensionar, elev, student, copil, taxă ghidaj în limba română: 50 lei/grup de până la 25 de persoane.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 24 APRILIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 24 APRILIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Vă recomandăm să aveți la dvs. mâncare și apă pentru întreaga durată a zilei, pe care le vom consuma la iarbă verde, fie pe Domeniul Golești, fie pe Domeniul Brătienilor.