ÎN GRĂDINA DE LEGUME BIO
13 AUGUST 2023 (duminică)
Vă invităm împreună cu noi să participăm la Evenimentul ”Zilele Porților Deschise” organizat de GRĂDINA DE LEGUME certificate bio din Albota, Argeș, care cultivă și comercializează o gamă diversă de legume, într-o perioadă în care asemenea produse sunt din ce în ce mai rare și cu atât mai prețioase și gustoase, iar amintiri din copilărie cu siguranță ne vor însoți! Este o sărbătoare a naturii în diversele ei forme! Ziua va fi completată de un alt obiectiv turistic unic în Europa, SATUL NEOLITIC din cadrul Muzeului Câmpiei Boianului-Drăgănești-Olt. Este o întoarcere la rădăcini, la legumele din grădina bunicilor și la rețetele lor, ca și la bordeiele în care, pe vatra focului, aceștia preparau gustul de altădată. Va fi o evadare plăcută și relaxantă, după o perioadă stresantă!
Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.50.
Sosirea în București se va face la orele 19.00-19.30, în funcție de trafic.
Traseul va fi următorul: Bucuresti-Albota (Zilele Porților Deschise în Grădina de Legume certificate bio: vizită, picnic/bufet suedez cu produse locale, poze în zone special amenajate din grădină, vânzare de legume bio, conserve și produse tradiționale)-Drăgănești-Olt (Muzeul Câmpiei Boianului-Bordeiul, Atelierul de fierărie, Arheoparcul Gumelnița-Satul neolitic, Casa tărănească, Casa Polihronie, Troița Sf. Iosif de la Partoș, Casa Ghirgiu)-București (aprox. 450 km).
Tarif: 160 lei/persoană
- ZILELE PORȚILOR DESCHISE ÎN GRĂDINA DE LEGUME CERTIFICATE BIO DIN ALBOTA, ARGEȘ este un eveniment organizat în perioada 12-15 august 2023, ocazie cu care, într-o zonă apropiată de pădure, ne vom bucura de legume curate, așa cum întâlneam în grădina bunicilor. Este un loc unde gazdele noastre cultivă legume bio de peste 10 ani într-o grădină întinsă pe o suprafață de 7000 mp, din care 2000 mp în solar. În această perioadă, în grădină vom găsi rosii, castraveti, ardei, vinete, dovlecei, cartofi, ceapa, morcovi, sfecla rosie, pepeni, plante aromate. În fața grădinii va fi amenajată o zonă pentru picnic iar în grădină vom putea face poze în zone special amenajate și vom putea achiziționa legume bio, conserve, produse tradiționale, poate chiar să le culegem pe unele dintre ele. Vom participa la un picnic/bufet suedez cu produse locale sănătoase organizat cu mare drag de gazdele noastre, bazat pe legumele bio din grădină și alte produse tradiționale de la producători locali. Vom primi informații prețioase despre modul în care pot fi cultivate în continuare asemenea legume bio, într-o lume a chimicalelor și pesticidelor folosite, mai ales, în agricultură, în industria alimentară, în cea a conservelor. Grădina de Legume (https://legumedetara.ro/) își comercializează produsele și în BĂCĂNIA CU POVEȘTI (https://bacaniacupovesti.ro/) din Voluntari, unde fiecare produs are povestea sa, unde se reunesc produse autentice și sănătoase.
- MUZEUL CÂMPIEI BOIANULUI a fost inaugurat în anul 1981 și a evoluat de-a lungul timpului, dezvoltându-și colecția, astfel încât, în prezent, expoziția este alcătuită din Bordei-locuință milenară, preferată, mai ales, de populația de la câmpie, Casa Ghirgiu care adăpostește Secția de istorie, Casa Polihronie-cea mai veche casă din Câmpia Boianului, Casa țărănească neolitică-cu două încăperi cu utilități diferite, Troița cu hramul Sf. Iosif de la Partoș-monument dedicat eroilor pompieri din România, Arheoparcul Gumelnița-Satul neolitic, așezare de tip tell, fortificată cu val de pământ și prevăzut cu șanț de apărare, Atelierul de fierărie-un micro-centru economic.
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Zilele Porților Deschise în Grădina de Legume certificate bio: vizită, picnic/bufet suedez cu produse locale, poze în zone special amenajate din grădină, vânzare de legume bio, conserve și produse tradiționale; Muzeul Câmpiei Boianului din Drăgănești-Olt-Bordeiul, Atelierul de fierărie, Arheoparcul Gumelnița-Satul neolitic, Casa tărănească, Casa Polihronie, Troița Sf. Iosif de la Partoș, Casa Ghirgiu;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Taxă participare picnic/bufet suedez în Grădina de Legume-Albota, Argeș: 50 lei/persoană;
- Taxă vizitare Muzeul Câmpiei Boianului: 10 lei/adult; 5 lei/copil.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 8 AUGUST 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 8 AUGUST 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 30 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (picnic/bufet suedez cu produse locale în Grădina de Legume-Albota, Argeș), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.